Aofie Soden

Aoife Soden er irsk glasblæser og bor og arbejder i Danmark. Aoife er født i Irland og voksede op i Australien og Papua New Guniea. Aoife tog sin glasuddannelse på National College of Art and Design i Dublin.

Efter at have afsluttet sin uddannelse i irland flyttede Aoife til Danmark for at arbejde med danske glasstudier. Hun har altid været inspireret af form og funktionalitet i skandinavisk design og fascineret af glassets optiske effekter.
Kontrasten mellem simple former og lyse farver er centralt for hendes designproces. Hun bruger mønstre og farvekombinationer fra sin ungdom i 70’erne og 80’erne i tre meget forskellige lande, Irland, Australien og Papua New Guniea og hun kombinerer dette med enkle former som er essensen af skandinavisk design. Hun driver nu sit eget firma Aoife Soden Glass, og arbejder som freelance assistent for andre glasvirksomheder. Hun tilstræber altid at holde de traditionelle glas  færdigheder og teknikker i hjertet af glasblæsningprocessen.
Aoife har arbejdet i glasstudier i Irland, Danmark, Tyskland og hun har taget kurser bla. i USA og Finland. Aoife arbejdet som glasblæser på Ebeltoft Glasmuseum fra 2013 til 2018, fra 2015 til 2018 som leder af glasværkstedet.

 

Aoife Soden

Fresiavej 14

8400 Ebeltoft

Tlf. 28499626

 

Web: https://www.aoifesodenglass.dk

Instagram:  @aoifegotglass

Facebook: Aoife Soden Glass