Dan J. Elhauge

Nyt lampedesign præsenteres i KHiB d. 17.-20. oktober 2019.

Han arbejder med en ny type belysningsartikler lavet af træ. Han er meget optaget af lys og skygger og solspektret. Han føler, at når naturen bringes ind i stuen, er det med til at give en rolig og afslappet stemning.

Det træ han har valgt er Western RedCedar, der stammer fra Vancouver i Canada. Træsorten er kendt for sin flotte røde farve og struktur, som i lamperne fremhæves af et varmt, hvidt lys, der giver mulighed for netop at skabe nogle lys og skyggevirkninger og giver en god hyggebelysning.

Kæmpe-Thuja (Thuja plicata) er et højt træ, der kan blive helt op 90 meter højt, men mere almindeligt 60-70 m. “Western RedCedar” eller “Canadisk cedertræ” tilhører Cypres-familien og er derfor ikke cedertræ af slægten Cedrus. Thuja plicata er en meget let træart og derfor meget let at arbejde i, med såvel hånd- som maskinværktøj. “RedWood” har været brugt i mange tusinde år af de nordamerikanske indianere. De brugte træet til skåle, spiseredskaber, kanoer og huse. Barken anvendtes til kurvefletning og veddet som optændingsmateriale.

Figurativt er han optaget af ornamentikken og af stjerner, sole og solsystemer, og jeg finder bl.a. min inspiration i Newtons (fysiske) forskning af lyset, Goethes farvelære og hans mere filosofiske tilgang til dualiteten mellem lys og mørke og i Martinus’ (åndelige) beskrivelser af solen, solstof og solsystemet som levende væsen.!

Hans vision er at skabe æstetisk belysning til de danske stuer, som spreder varme og giver indre ro på mørke aftner. Han vil gerne udnytte træets skønhed til at give lys og hygge på en ny måde, og derfor glæder han sig til at møde kunderne i Brøndsalen og til at samtale med jer.

Lamperne er CE- og Energimærket (A++), og træet er fældet bæredygtigt under “The Cedar Shake and Shingle Bureau®”-regulering.

WoodLight.dk