Søren Kai

Søren Kai Christensen, maler og lyskunstner.

Jeg har indrettet Galleri Kais med atelier og bolig i et gammelt Snedkeri i Odense.

Åbning af Galleri Kais er realisering af en vision, som første gang så sit lys, da jeg som 18 – årig i starten af 60 – erne boede i et baghus i det indre København. I baghuset huserede kunstmalere, fotografer og andre, der var optaget af at sanse, forstå, skildre og kritisere samtiden og omgivelserne. Jeg husker, at en af beboerne, kunstmaleren Ole Heerup efter en animeret sommerfrokost udfoldede en drøm om at omdanne baggårdens snedkerværksted i flere etager til et stort fælles kunstnerisk udfoldelsesrum. Vi var alle fascinerede af de store lokaler, der emmede af træ og uanede muligheder. Det er denne vision, der er forsøgt realiseret i Galleri Kais.

Jeg har ved siden af mit virke som sociolog, forsker og konsulent siden 1985 været kunstner. Fra 2010 har det været min fuldtidsbeskæftigelse. Jeg har gået på markeder, loppis og auktioner siden 68 og købt bl.a. gamle redskaber, hvor jeg har været fascineret af den omhu og skønhed de repræsenterede.

I mine lysinstallationer arbejder jeg med materialer, genstande og redskaber, der har deres egen historie og funktion f.eks. i håndværk og husholdning. Som lysinstallationer genskabes de i en ny sammenhæng og fortæller en ny historie.

Søren Kai Christensen

Galleri Kais, Lykkevænget 5, 5210 Odense NV

61 66 63 07

www.gallerikais.dk